A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне Некомерційне Підприємство "Трускавецька Міська Лікарня" Трускавецької Міської Ради

Знати — значить вміти попередити ! Кишкові інфекції.

Дата: 23.04.2019 18:32
Кількість переглядів: 22

Зростає небезпека щодо захворюваності на кишкові інфекції, необхідно знати наступне щоб уникнути інфікування:

  1. Підтримуйте чистоту в приміщеннях

• Ретельно мийте руки з милом, перед прийомами та приготуванням їжі, після туалету, проїзду у громадському транспорті, після прогулянок.

• Мийте гарячою водою всі поверхні і кухонні приладдя, що використовуються для приготування їжі.

  1. Мийте посуд гарячою водою з додаванням миючих засобів.
  2. Мийте овочі та фрукти гарячою водою.

• Захищайте кухню та продукти від комах, гризунів і інших тварин.

 Відокремлюйте сире і приготоване.

• Відокремлюйте сире м'ясо, птицю та морські продукти від інших харчових продуктів.

• Для обробки сирих продуктів користуйтесь окремими кухонними приладами і приладдям, такими як ножі і обробочні дошки.

• Зберігайте продукти у закритому посуді для запобігання контакту між сирими і готовими продуктами. Добре просмажуйте або відварюйте продукти, особливо м'ясо, птицю, яйця, морепродукти.

• При готуванні м'яса або птиці, їх соки повинні бути прозорими, а не рожевими.

  1. Ретельно підігрівайте приготовані продукти, оскільки теплова обробка продуктів при температурі не нижче 70°C може зробити їх значно безпечнішими  для вживання.
  2.  Харчові продукти, на які необхідно звертати особливу увагу, включають м'ясний фарш, м'ясні рулети, великі шматки м'яса і цілісні тушки птиці.

• Не залишайте приготовлену їжу при кімнатній температурі більш ніж на дві години.

• Відразу охолоджуйте  всі приготовані та швидкопсувні харчові продукти (бажано нижче 5° C).

• Тримайте приготовані страви гарячими (вище 60° C) аж до сервіровки столу.

• Не зберігайте їжу довго, навіть у холодильнику.

• Не розморожуйте продукти при кімнатній температурі.

• Вживайте продукти, піддані обробці з метою підвищення їх безпеки, наприклад, пастеризоване молоко.

• Обробляйте  фрукти,  овочі, зелень кип’ятком, ретельно мийте під проточною водою. Якщо немає умов для миття рук, використовуйте вологі серветки, дезінфікуючі засоби для рук.

• Не вживайте продукти із закінченим терміном придатності.

  1. Під час відпочинку на природі, подорожуючи не споживайте швидкопсувні продукти: молочні, м’ясні, салати заправлені сметаною або майонезом, кремові вироби.
  2. Вживайте кип’ячену воду, не вживайте воду з джерел, струмків, відкритих водойм. Під час купання не заковтуйте воду.

У разі виявлення перших ознак кишкової інфекції (підвищення температури, блювота, пронос, біль у животі) необхідно терміново звернутись до найближчої лікувальної установи.

Самолікування небезпечне для здоров'я!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування