A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне некомерційне підприємство "Трускавецька міська лікарня" Трускавецької міської ради

ОБҐРУНТУВАННЯ технічних та якісних характеристик закупівлі Електричної енергії (постачання електричної енергії постачальником універсальних послуг), розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі

Дата: 16.10.2023 11:59
Кількість переглядів: 476

Комунальне некомерційне підприємство «Трускавецька міська лікарня» Трускавецької міської ради

ОБҐРУНТУВАННЯ

технічних та якісних характеристик закупівлі Електричної енергії (постачання електричної енергії постачальником універсальних послуг), розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі

(оприлюднюється на виконання постанови КМУ № 710 від 11.10.2016 «Про ефективне використання державних коштів» (зі змінами))

Найменування: Комунальне некомерційне підприємство «Трускавецька міська лікарня» Трускавецької міської ради

 

Місцезнаходження та ідентифікаційний код замовника в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань: 82200 Львівська область, місто Трускавець, вулиця Данилишиних, будинок 62;  01984228

Категорія замовника: Підприємства, установи, організації, зазначені у п. 3 ч 1 ст. 2 ЗУ «Про публічні закупівлі».

Назва предмета закупівлі із зазначенням коду за Єдиним закупівельним словником (у разі поділу на лоти такі відомості повинні зазначатися стосовно кожного лота) та назви відповідних класифікаторів предмета закупівлі і частин предмета закупівлі (лотів) (за наявності): Електрична енергія (постачання електричної енергії постачальником універсальних послуг) -   09310000-5 — Електрична енергія

Вид та ідентифікатор процедури закупівлі: Закупівля без використання електронної системи UA-2023-10-16-013310-a  (Закупівля відбувається на підставі пп. 5 (5) п. 13 Особливостей).

Очікувана вартість та обґрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі: 2280,60 грн (дві тисячі двісті вісімдесят гривень 60 копійок) з ПДВ. Визначення очікуваної вартості предмета закупівлі обумовлено статистичним аналізом отриманої послуги за 2022 календарний рік (бюджетний період).  При цьому розрахунок очікуваної вартості проводився на підставі регульованих тарифів розрахунок та оприлюднення яких здійснюється у встановленому законодавством порядку.

Розмір бюджетного призначення: 2280,60 грн (дві тисячі двісті вісімдесят гривень 60 копійок) з ПДВ згідно фінансового плану установи.

Нормативно-правове регулювання. Відповідно до п.93 ч.1 ст.1  Закону України «Про ринок електричної енергії» (далі – Закон) універсальна послуга - постачання електричної енергії побутовим та малим непобутовим споживачам, що гарантує їхні права бути забезпеченими електричною енергією визначеної якості на умовах, визначених відповідно до цього Закону, на всій території України.

Відповідно до п.42 ч.1 ст.1  Закону малий непобутовий споживач - споживач, який не є побутовим споживачем і купує електричну енергію для власного споживання, електроустановки якого приєднані до електричних мереж з договірною потужністю до 50 кВт.

Електроустановки замовника приєднані до електричних мереж з договірною потужністю до 50 кВт. Отже, замовник в розумінні Закону відноситься до малих не побутових споживачів та має право бути забезпеченим електричною енергією визначеної якості на умовах, визначених відповідно до ст..63 Закону, а саме на умовах універсальної послуги.

Відповідно до ч.3 ст.63 Закону України «Про ринок електричної енергії» постачальник надає універсальні послуги за економічно обґрунтованими, прозорими та недискримінаційними цінами, що формуються ним відповідно до методики (порядку), затвердженої Регулятором, та включають, зокрема, ціну купівлі електричної енергії на ринку електричної енергії, ціну (тариф) на послуги постачальника універсальних послуг, ціни (тарифи) на послуги оператора системи передачі та оператора системи розподілу відповідно до укладених договорів про надання відповідних послуг.

Відповідно до постанови НКРЕКП 14.06.2018 року №429 ТОВ «Львівенергозбут» отримало ліцензію на постачання електричної енергії споживачу. Окрім цього ТОВ «Львівенергозбут» постановою НКРЕКП від 26.10.2018р.   № 1268 включене до Переліку постачальників універсальних послуг на закріпленій території.

Згідно із ч.2 ст. 63 Закону у межах території здійснення діяльності одного постачальника універсальних послуг не допускається здійснення діяльності іншими постачальниками універсальних послуг.

Таке ж положення міститься і в п.3.1.1. «Правил роздрібного ринку електричної енергії», які затверджені постановою НКРЕКП від 14.03.2018р. №312.

Постачальник універсальних послуг  ТОВ Львівенергозбут» здійснює постачання електричної енергії у порядку, визначеному правилами роздрібного ринку, та на умовах договору постачання універсальних послуг на закріпленій території з 01 січня 2019 року до 31 грудня 2024 року.

Отже, ТОВ «Львівенергозбут» є єдиним постачальником універсальної послуги постачання електричної енергії на території розташування та здійснення діяльності Замовника – Львівська область.

Обґрунтування технічних характеристик предмета закупівлі: Термін постачання — з дати укладання договору по 31 грудня 2023р.

 

Кількісною характеристикою предмета закупівлі є обсяг, за одиницю виміру 300 кіловат*год

 

Місце поставки товарів, виконання робіт чи надання послуг:

- кількість: 300 кВт місце поставки: 82176, Україна, Львівська область, Дрогобицький район, село Доброгостів, вулиця Шкільна 1Б.

Якість електричної енергії характеризується фізичними параметрами поставленої споживачу електричної енергії та їх відповідністю встановленому стандарту. Якість електричної енергії забезпечується ОСР під час надання послуги з розподілу електричної енергії, відповідно до положень пункту 11.4.6 глави 11.4 розділу XI КСР, параметри якості електроенергії в точках приєднання споживачів в нормальних умовах експлуатації мають відповідати параметрам, визначеним у ДСТУ ЕИ 50160:2014 «Характеристики напруги електропостачання в електричних мережах загальної призначеності».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування