A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне Некомерційне Підприємство "Трускавецька Міська Лікарня" Трускавецької Міської Ради

24 БЕРЕЗНЯ – Всесвітній день боротьби з захворюванням на туберкульоз

Дата: 25.03.2019 09:42
Кількість переглядів: 19

Мета дня – підвищити рівень обізнаності населення щодо глобальної епідемії туберкульозу та розповісти про способи її профілактики та лікування.

Цьогорічний меседж Всесвітнього дня боротьби з туберкульозом:

 

НАСТАВ ЧАС ДІЯТИ!

IT'S TIME TO#ENDTB

 

Кожного року туберкульоз вбиває 1,6 млн. людей по всьому світу. Зараз Всесвітня організація охорони здоров’я, держави та людство зосередилося на тому, щоб знищити цю хворобу, але, на жаль, тих кроків, які зараз робляться, є недостатньо.

Усі держави, особливо ті, які найбільше страждають від цієї проблеми, мають розробити нові кроки та методи, для того, щоб боротьба стала більш ефективною. 

Збудник захворювання - Паличка Коха - не обирає людей за соціальним статусом. Кожен може опинитися у пастці цієї недуги. І лише спільними зусиллями можна її здолати.

 Відтак, місячник боротьби з захворюванням на туберкульоз, який стартує 25.03.2019 і триватиме до 24.04.2019, включає у себе низку заходів в усіх регіонах України, покликаний проінформувати українців щодо небезпеки цього захворювання, ознак туберкульозу, його наслідків й методів захисту. А, головне, змінити ставлення людей до власного здоров'я.

Виявлення туберкульозу – це комплекс організаційних та епідеміологічних захолодів з відбору людей, у яких можливий туберкульоз (скринінг-анкетування  включає 11 запитань).

Для діагностування  туберкульозу в Трускавецькій міській лікарні проводять аналіз мокротиння на наявність у ньому мікобактерій туберкульозу та рентгенографію органів грудної клітки. Це і є  клінічні заходи з встановлення або спростування діагнозу туберкульозу у відібраних осіб.

Правильно поставлений діагноз-це запорука успішного одужання і попередження непотрібних помилок. Допоможіть лікарю в короткі терміни провести потрібні дослідження для того ,щоб бути впевненим у діагнозі. Туберкульоз – виліковний!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування