A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне Некомерційне Підприємство "Трускавецька Міська Лікарня" Трускавецької Міської Ради

Pобоча нарада з сімейними лікарями та лікарями поліклініки

Дата: 17.08.2021 08:22
Кількість переглядів: 22

Андрій Кульчинський: «Лікарі повинні бути модераторами суспільної думки»

11 серпня в КНП «Трускавецька міська лікарня» відбулася робоча нарада з сімейними лікарями та лікарями поліклініки. Участь в нараді взяв і міський голова Андрій Кульчинський. Він наголосив на тому, що лікарі повинні бути модераторами суспільної думки та власним прикладом показувати, що вакцинація від COVID-19 – це не чиясь забаганка і не загроза для здоров`я, а вимога часу та потужний чинник набуття колективного імунітету, а відтак і безпечного середовища.

 Як зазначив головний лікар міської лікарні Ігор Стасик, процент вакцинованих серед лікарів у КНП «ТМЛ» сягає 98%, що є одним з найкращих показників. Та й загалом вакцинація у Трускавці проходить на порядок краще, ніж у сусідніх громадах чи по області загалом. Але це не означає, що потрібно розслаблятися та збавляти оберти, адже за процентом вакцинованих до рівня провідних європейських держав Україна ще не дійшла.

 Андрій Кульчинський попросив сімейних лікарів активізувати роз`яснювальну роботу серед мешканців та відновити практику виїзних консультацій у мікрорайонах міста. Також він наголосив на тому, що кожна установа, яка не розвивається, приречена на застій і занепад, тож звернув увагу на таких важливих речах як самоосвіта лікарів, професійний розвиток, обмін досвідом тощо.

 Під час наради окрім теми вакцинації були обговорені інші, не менш важливі справи, зокрема надання якісних медичних послуг для мешканців найвіддаленіших у громаді сіл Орів та Зимівки. Вторинна медицина потерпає від мізерного фінансування, держава не виконує своїх зобов’язань щодо забезпечення хворих інсуліном (кошти не виділяються зовсім), є ряд проблем з трансфертами тощо. Медики стурбовані тим, що проблеми з інсуліном можуть спричинити серйозні та незворотні зміни в організмі хворих, які можуть призвести до збільшення кількості гангрен та ампутацій, коматозних станів, смертей. Тому вже потрібно бити на сполох, щоб не сталося непоправного, - кажуть медики.

 

http://www.tmr.gov.ua/press-center/news-offices/65-infpol/19012-andrii-kulchynskyi-likari-povynni-buty-moderatoramy-suspilnoi-dumky

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування