A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне некомерційне підприємство "Трускавецька міська лікарня" Трускавецької міської ради

ОБҐРУНТУВАННЯ технічних та якісних характеристик закупівлі послуги із централізованого водопостачання, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі

Дата: 13.08.2024 17:19
Кількість переглядів: 19

Комунальне некомерційне підприємство «Трускавецька міська лікарня» Трускавецької міської ради

ОБҐРУНТУВАННЯ

технічних та якісних характеристик закупівлі послуги  із централізованого водопостачання, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі

(оприлюднюється на виконання постанови КМУ № 710 від 11.10.2016 «Про ефективне використання державних коштів» (зі змінами))

Найменування: Комунальне некомерційне підприємство «Трускавецька міська лікарня» Трускавецької міської ради

Місцезнаходження та ідентифікаційний код замовника в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань: 82200 Львівська область, місто Трускавець, вулиця Данилишиних, будинок 62;  01984228

Категорія замовника: Підприємства, установи, організації, зазначені у п. 3 ч 1 ст. 2 ЗУ «Про публічні закупівлі».

Назва предмета закупівлі із зазначенням коду за Єдиним закупівельним словником (у разі поділу на лоти такі відомості повинні зазначатися стосовно кожного лота) та назви відповідних класифікаторів предмета закупівлі і частин предмета закупівлі (лотів) (за наявності):  послуги із централізованого водопостачання.

Вид та ідентифікатор процедури закупівлі: звіт про договір про закупівлю, укладений без використання електронної системи закупівель № UA-2024-08-13-011225-a.

Очікувана вартість та обґрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі: 536 077,46 грн  (П’ятсот тридцять шість  тисяч сімдесят сім гривень 46 коп) з ПДВ,  в тому числі за рахунок бюджетних коштів -  355 100,42 грн (триста п’ятдесят п’ять тисяч сто гривень 42 коп), за рахунок  власних коштів установи – 180977,04 (сто вісімдесят  тисяч дев’ятсот сімдесят сім  гривень 04 коп). Визначення очікуваної вартості предмета закупівлі обумовлено статистичним аналізом отриманої послуги за перше півріччя 2024 року.  При цьому розрахунок очікуваної вартості проводився на підставі затвердженого тарифу відповідно до Рішення виконавчого комітету Трускавецької міської ради та затвердженого ліміту натуральних показників (9483 куб.м *56,52 грн = 532944,60 грн., абонентська плата  за 5 місяців – 98,30 грн  з урахуванням ПДВ).

Розмір бюджетного призначення: 536 077,46 грн  (П’ятсот тридцять шість  тисяч сімдесят сім гривень 46 коп) з ПДВ,  в тому числі за рахунок бюджетних коштів -  355 100,42 грн (триста п’ятдесят п’ять тисяч сто гривень 42 коп), за рахунок  власних коштів установи – 180977,04 (сто вісімдесят  тисяч дев’ятсот сімдесят сім  гривень 04 коп), згідно з фінансовим планом установи.

Нормативно-правове регулювання. Закупівля послуги із централізованого водопостачання, технічні та якісні характеристики предмета закупівлі регулюються Постановою Кабінет Міністрів України від 5 липня 2019 р. № 690 (зі змінами) «Про затвердження Правил надання послуг з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення і типових договорів про надання послуг з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення», нормами Закону України «Про житлово-комунальні послуги» від 09.11.2017 № 2189-VII (зі змінами та доповненнями), які встановлюють правові, економічні та організаційні принципи діяльності в сфері надання послуг із централізованого водопостачання та централізованого водовідведення.

Відповідно до ЗВЕДЕНОГО ПЕРЕЛІКУ СУБ'ЄКТІВ ПРИРОДНИХ МОНОПОЛІЙ Товариство з обмеженою відповідальністю «Трускавецький водоканал» є суб'єктом природних монополій, та має статус суб'єкта природних монополій у сфері централізованого водопостачання. Також відповідно до Статуту Товариство з обмеженою відповідальністю «Трускавецький водоканал» створене територіальною громадою міста Трускавця Львівської області для надання загально необхідних послуг з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення для задоволення потреб мешканців та суб’єктів господарювання міста Трускавця Львівської області.

Статтею 5 Закону України «Про природні монополії» від 20.04.2000 № 1682-III передбачено, що сферами діяльності суб'єктів природних монополій є діяльність суб'єктів природних монополій у сфері централізованого водопостачання.

Відповідно до частини 2 статті 5 Закону України «Про природні монополії» від 01.01.2022 р. № 1682-ІІІ зведений перелік суб’єктів природних монополій ведеться Антимонопольним комітетом України на підставі реєстрів суб’єктів природних монополій у сфері житлово-комунального господарства, що формуються національною комісією, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг, а в інших сферах, в яких діють суб’єкти природних монополій, - національними комісіями регулювання природних монополій у відповідній сфері або органами виконавчої влади, що здійснюють функції такого регулювання до створення зазначених комісій. Інформацією, що міститься в Ліцензійному реєстрі Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, на офіційному веб-сайті Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) (http://www.nerc.gov.ua), встановлено, що Товариство з обмеженою відповідальністю "Трускавецький водоканал" має ліцензію на провадження господарської діяльності надання послуги з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення.

Обґрунтування технічних характеристик предмета закупівлі: Строк надання — з 01.08.2024р. до 31.12.2024р. Відповідно до частини третьої статті 16 Закону України «Про житлово-комунальні послуги» (далі – Закон) якість комунальної послуги повинна відповідати вимогам, встановленим цим Законом, іншими актами законодавства та договором. Обов'язок забезпечення відповідності якості комунальної послуги встановленим вимогам покладається на виконавця такої послуги.

Згідно з пунктом 1 частини другої статті 8 Закону виконавець комунальної послуги зобов'язаний забезпечувати своєчасність надання, безперервність і відповідну якість комунальних послуг згідно із законодавством та умовами договорів про їх надання, у тому числі шляхом створення системи управління якістю відповідно до національних або міжнародних стандартів.

Згідно зі статтею 23 Закону виконавець послуги з централізованого водопостачання повинен забезпечити її постачання безперервно, з гарантованим рівнем безпеки та величини тиску. Параметри якості води повинні відповідати встановленим законодавством вимогам.

Відповідно до частини третьої статті 26 Закону виконавець комунальної послуги не несе відповідальності за її ненадання, надання не в повному обсязі або невідповідної якості, якщо доведе, що в точці обліку такої послуги її якість відповідала вимогам, встановленим цим Законом, іншими актами законодавства і договором.

Згідно з пунктом 10 Правил визначення кількості та якості (щодо тиску) послуги здійснюється відповідно до умов договору.

Крім того, пунктом 7 Правил надання послуг з централізованого водопостачання, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 05.07.2019 № 690 (далі – Правила), передбачено, що виконавець забезпечує безпечне та безперервне постачання питної води споживачу, якість та тиск якої повинні відповідати вимогам законодавства та умовам договору.

Згідно з пунктом 8 Правил параметри якості питної води повинні відповідати вимогам державних санітарних норм і правил на питну воду. Значення тиску питної води повинно відповідати параметрам, встановленим державними будівельними нормами.

Водночас вимоги до безпечності та якості питної води, призначеної для споживання людиною, а також правила виробничого контролю та державного санітарно-епідеміологічного нагляду у сфері питного водопостачання населення встановлені Державними санітарними нормами та правилами «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною» (ДСанПіН 2.2.4-171-10), затвердженими наказом Міністерства охорони здоров'я України від 12.05.2010 № 400.

Кількісною характеристикою предмета закупівлі є обсяг, за одиницю виміру послуги приймається 1 послуга (Під однією послугою слід розуміти - водопостачання - 9483 м3, абонентська плата за 5 місяців).

Очікуваний обсяг закупівлі визначається з огляду на затверджений ліміт натуральних показників.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування